ponedjeljak, 24. studenoga 2014.

NYX HD Photogenic Studio Foundation, Primer i Matte Finish Setting Spray

Danas malo o Nyx proizvodima :) kupila sam ih zajedno i često ih tako i koristim pa mi je imalo smisla da ih opišem u jednom postu.



NYX je poznat brand i kada se pojavio u BiH putem online kupovine NYX Cosmetics Online prodaja morala sam ih probati. Kada je u pitanju online kupovina, teško se kontrolisati. Međutim, ovaj put sam bila racionalna (doduše to je bilo prije 6 mjeseci ali pamtim tu jednu racionalnu), kako se tada približavala sezona velikih događaja koji znače i dosta fotografisanja odlučila sam se za HD primer, puder i fiksator.

Prvo o primeru. Bočica je bijela, plastična sa crnom pumpicom i poklopcem. Na njemu kao i na puderu piše sljedeće:

-          High Definition
-          Mineral Enriched
-          Talc – Free
-          Paraben Free

Za razliku od ostalih primera koje sam probala ovaj je malo gušći i i ima malo zelenog tona, a znamo da zelena neutrališe crvenu so why not. Što se tiče razmazivanja samim tim što je gušći mora se tome posvetiti vremena sve dok se u potpunosti ne utrlja u kožu, ništa od brzinskog nanošenja jer tako bi vam  ostao bijeli trag na licu.
Količina koju dobijete je 33g, koji je preporučljivi rok nakon otvaranja ne znam jer više nemam orginalnu kutiju.

Sad kada imamo pripremljenu kožu za puder krenimo :)

Dolazi u bež plastičnoj bočici istoj kao primer samo druge boje; možda ne djeluje elegantno kao neki drugi puderi ali nemojte da vas to zavara. Iako bočica djeluje neprozirna kada je usmjerite prema svjetlu možete vidjeti koliko je proizvoda ostalo. Doziranje je jednostavno i precizno.
U bočici ćete dobiti 36g proizvoda koje je potrebno potrošiti u roku od 12 mjeseci nakon otvaranja.

Moja nijansa je Nude 01, zašto kažem moja, zato što je ovo jedina nijansa koju sam do sada probala a da  apsolutno u potpunosti meni odgovara. Ne mogu opisati koje je to olakšanje. Ako znate neki drugi puder čija bi nijansa odgovarala ovoj pišite. Ukupno se može pronaći u 8 nijansi.



Nakon radosti otkrića nijanse, da se uozbiljim. Tekstura mu je nekako taman, nije previše gust ali ni suviše tečan, lijepo se nanosi spužvicom al tada nepotrebno trošite proizvod, meni se snašao i sa ravnom četkom i bockalicom.

Što se tiče prekrivanja ona je srednja, znači neće prekriti nepravilnosti. Ono što će ovaj puder učiniti jeste da izgledate apsolutno prirodno with better skin. Ne znam kako da vam to opišem ali svaki put kad ga nanesem pomislim wow, i onda pomislim moram prekriti podočnjake. Zato ga ne bih preporučila ako imate više nepravilnosti, ali naravno korektor i kamuflažna mogu biti pri ruci.

Moja kože jeste mješovita ali uz primer i kompaktni još uz fiksiranje  6 do 8 sati neće biti problema. Ono što mi se također sviđa i kad pređe tu granicu nekako postepeno nestaje bez bilo kakvog nakupljanja i slično.

Matte Finish Setting Spray dolazi u crnoj bočici sa 60 ml proizvoda i preporučljivo je potrošiti ga u roku od 6 mjeseci nakon otvaranja. Mislim da je to moguće samo uz svakodnevno korištenje.
Na bočici okvirno piše da je lagani sprej na bazi vode koji  štiti vaš besprijekoran izgled od varijacija u temperaturi,  znoja i da je idealan za profesionalne fotografije, make up artiste i sve  make up entuzijaste.

Miris mu je jak, oštar alkoholni koji brzo nestaje. Kako ga ne koristim često to mi ne predstavlja neki problem, ali za one izrazito osjetljive na mirise koristiti u dobro provjetrenoj prostoriji. Za mene ovaj fiksator radi svoj posao, naravno nakon 14-15 sati slavlja puder jeste vidno oslabio, ali šminka na očima je bila nepromijenjena.

Obzirom da se radi o HD Studio Photogenic primeru i puderu, mogu reći da zaista izgleda lijepo i flawless na fotografijama, bez obzira da li su profesionalne fotografije ili slučajne, slikane mobitelom ili profesionalnim aparatom. Često kada bih gledala neke fotografije sa svadbi primijetila bih da mi se lice sjaji, ipak se pleše, često je vruće itd. Međutim ovo ljeto se to nije desilo.



Sve u svemu, zadovoljna sam ovim proizvodima, a puder definitivno opet kupujem.




Broj komentara: 6:

  1. Imam dewy spray,ali mislim da mi sada treba i matte :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Imam primer, ali mi se ne sviđa njegov učinak. Baš mi nekako loše izgleda na koži (ne samo mojoj) i kao da istakne suhe dijelove, ne znam stvarno... , a ovaj fiksator želim već neko vrijeme :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nesto jeste neobicno s primerom, drugaciji je od svih ostalih koje sam probala. Nadam se da ce ti fiksator odgovarati :-)

      Izbriši