subota, 13. prosinca 2014.

Rimmel Lasting Finish 25h 010 Light Porcelain



Danas vam pišem o Rimmel Lasting Finish 25 hours foundation.

Nisam isprobala stari Lasting Finish koji je dolazio u crnoj tubi a poslije čitanja brojnih recenzija o poboljšanoj verziji u staklenoj bočici učinio mi se zanimljivim. U radnjama koje sam u posljednje vrijeme obišla primjetila sam da je najsvjetlija nijansa od onih koje su uvezene 200 soft beige. Tako da ta opcija nije dolazila u obzir, ako je nekome poznato da se u Sarajevu mogu pronaći svjetlije nijanse pišite.

Dugo želim naručiti white foundation, jer mi treba za posvjetljivanje onih off nijansi i tako lutajući internetskim prostranstvima online kupovine dosjetim se da naručim najsvjetliju nijansu Lasting finisha.  Učinilo mi se to kao varijanta da ujedno isprobam ovaj hvaljeni puder a i da imam neki dovoljno svijetao za posvjetljivanje ostalih.

Kako sam primjetila na netu postoji više nijansi, otprilike idu ovako: 010 Light Porcelain, 071 Porcelain, 100 Ivory, 103 True Ivory, 200 Soft Beige, 201 Classic Beige,  202 Nude, 303 True Nude, 400 Natural Beige. Postoji još nekoliko nijansi starije verzije u crnoj tubi, ali ih nisam pronašla u novom pakovanju pa ih nisam navela.



071 Porcelain mi se učinio previše izraženog rozog potona, tako da sam izabrala 010 Light Porcelain.

Za tačno 10 dana je stigao :) bočica vam je poznata od providnog stakla, sa crvenim nakošenim poklopcem sa Rimmelovim znakom. Na njoj piše :“ Sweat, heat,humidity and transfer proof for up to 25 hours. Enriched with a revitalizing Mineral Complex and moisturizing Aqua Primer. Skin feels energized and hydrated all day.“

Kada sam ga gledala na netu vidjela sam da ima rozi podton ali znatno manji  nego sljedeća nijansa 071 Procelain, na swachu možete vidjeti  i poređenje sa nijansom 01 Nude NYX HD Photogenic.



Lijepo se dozira i nije previše tečan, ono što me iznenadilo pri nanošenju prstima jeste da je ljepljiv i kada sam ga nosila bez pudera u kamenu imala sam neko vrijeme osjećaj te ljepljivosti, ništa predugo vjerovatno dok se nije u potpunosti osušio, a i ne nanosim često pudere prstima. Lako se blenda i ima dobro pokrivanje po tome me podsjetio na Max Factorov 3u1 Facefinity. Na mojoj koži nije mogao dugo izdržati bez pudera u kamenu, tako da je za mješovitu kožu potrebno fiksiranje puderom.

Obzirom da nijansa nije toliko svijetla koliko sam ja mislila da će biti, hrabro sam je nosila i vani poslije testiranja u kući i ispitivanja onih koji bi se tu zatekli, pomislila sam pa ovo nije off nijansa. Bila sam sigurna da će me tih dana dočekati pojačan broj komentara i pitanja na koje sam navikla tipa „jesi li anemična“.

Suprise, suprise ! Bilo je komentara ali ne tih, nego oni lijepi, kako izgledam svježe, da mi baš lijepo stoji kada se tako našminkam, i još neki sa stilskim figurama poređenja itd. Koliko god mi bilo drago čuti sve to, pomislila sam, pa kako to inače izgledam? Baš me progoni taj upitnik :-/

Što se tiče ovog 25 hours u nazivu, why 25h još jedan upitnik; nosila sam ga najduže oko 8 sati i puder je bio tu i lijepo izgledao, ali bilo je i prosijavanja. Mislim da me Flormarov Mat Touch razmazio.

Drago mi je da sam ga probala i sada mi je jasno zašto ga mnogi vole i hvale, a i lijepo izgleda u mojoj kolekciji.





Broj komentara: 16:

  1. Ja imam još uvijek zalihe starog pudera, a baš me interesuje da li su iste nijanse jer mi je ovo jedan odličan puder! :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. uvijek treba imati zalihe pudera :-) Beauty doctor je pisala ovom puderu i mislim da je bilo nešto o nijansama poređenje sa starim :-)

      Izbriši
  2. Hej ja samo fa javim da u Didacu na Ilidzi imaju sve nijanse! Cqk i svijetlijih nego je prije bilo :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Hej,nije ti ovo poboljšana nova verzija,ovo ti je puder identičan onome u crnoj tubici,samo za strano tržište je rađen u staklenoj bočici. Ova nova verzija ima drugačije pakovanje + serum i još je FULL coverage :)
    Tako da ti je ovo puder iz crne tubice samo u staklenom pakovanju,a ne novi reformulirani :))

    Super recenzija! :)
    To mi je omiljeni puder i definitivno ću ga naručiti ipak je praktičnija ta bočica nego tubica.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je poboljsana verzija sto je u bocici :-D u tubi nisam probala. znaci sad treba isprobati I taj sa serumom :-)

      Izbriši
    2. Haha,oba su odlična :)

      Izbriši
  4. Meni baš treba puder sa rozim pod tonom :-) Gledam reklamu i kažem mužu kako mi deluje primamljivo ovaj puder,ali me je zainteresovao i onaj wake me up,tako se valjda zove isto Rimmel.
    Da li si taj probala?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Wake me up nisam jos uvijek probala, javi utiske koji god da probas :-)

      Izbriši
  5. Ja nigdje ne mogu naći ovu nijansu 010, šteta jer mi je onaj u tubici 103 bio odličan i nijansa mi odgovarala, ne znam zašto su nam nedostupne najsvjetlije nijanse :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da 010 nisu uvezli; u Didacu ima novi Rimmel 25 serum full coverage u slicnoj bocici I nijanse pocinju od 100; 102...dok u dm-u pocinju od 200; a zasto ne uveze...toliko ih nisam probala upravo zbog toga :-/

      Izbriši
  6. Ja sa u Didacu na Dobrinji pronašla staro pakovanje u nijansi 103, ali mi je za pola nijanse pretaman XD No sviđa mi se, imam jedan baš svijetal od MUA pa dobro idu skupa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mi se bas moramo snalaziti :-) mijesamo dok ne pogodimo :-D

      Izbriši
  7. Meni su ovaj i serum identični (dok je u tubici dosta tečniji)... nisam primjetila neku posebnu razliku... ahahahahhahaha, možda je do mene! :D
    Meni savršen!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Morat cu probati i serum pa makar i bili identični :D

      Izbriši