petak, 22. siječnja 2016.

Maybelline Master Sculpt



Konturisanje kao trend je veoma popularno u svijetu make up artista iako u posljednje vrijeme dolazi i do nekih varijacija prije svega kako strobing počinje da prevladava. Iako sam u školi šminkanja savladala tehniku konturisanja kremastim proizvodima zaključila sam da ono nije za mene. Oduzima previše vremena i jako teško je postići prirodan izgled. Na fotografijama zna izgledati fantastično ali uživo po meni zna biti previše dramatično. Upravo zbog toga radije posežem za puderima za konturisanja kao što je Maybelline Master Sculpt.

Maybelline kada je izbacio ovaj proizvod na tržište bila sam sigurna da ću ga odmah isprobati. Međutim u radnjama sam nailazila samo na tester za svijetliju nijansu 01, koja mi se učinila veoma diskretnom čak i za mene koja automatski posežem za najsvjetlijim nijansama. Recenzije koje sam čitala su me ubijedile da je bolji izbor nijansa 02 Medium/Dark o kojoj vam pišem.


Ambalaža je veoma kvalitetna i lijepa, vidi se nijansa proizvoda kroz transparentni dio. Sastoji se iz dva dijela, onog gdje se nalazi sam proizvod i drugog sa ogledalom i četkicom. Okrugli dio u kojem se nalazi puder se nakon nekog vremena počinje kretati po ambalaži, do sada nije ispao ali me i ovo iznenadilo. Ogledalo je dovoljno veliko, a četkica kao i inače dosta gruba i kupi više proizvoda. Neću reći da je potpuno beskorisna obzirom da može poslužiti da iscrtate linije gdje će te nanijeti poizvod, ali mora se kasnije koristiti drugi kist da bi se sve lijepo izblendalo.


Nijanse pudera su divne, upravo ono što očekujem od pudera za konturisanje. Contour nijansa odgovara i svijetlim djevojkama samo treba imati laganu ruku prilikom nanošenja, a može se i nadograditi. Highlighter je lijep sa jako sitnim shimmerom koji je na licu diskretan, idealan za dnevni make up. Za večernji make up ipak koristim neki jači highlighter. Mislim da vam ovaj swach neće dočarati pravu ljepotu nijanse ali svakako isprobajte testere. Jedina zamjerka je da se puder trusi tako da je nemoguće ambalažu održati čistom, a zna se i desiti da se na vrhu malo izmiješaju nijanse odnosno da se na highlighter nijansi nađe malo contour čestica. 


Obzirom na cijenu od 18 KM ne zamjerim mu ništa.

Postojan je na licu, čini veliku razliku za cjelokupan dojam makeupa. Nijansa je zahvalna i ako šminkate druge.


Jeste li ga probale? Koje proizvode vi koristite za konturisanje?

Broj komentara: 11:

  1. Koristim isti vec skoro mjesec dana, za kist koji dodje u ovoj mini paletici je haman pa beskoristan, moj se linja jako, grub i po meni beskoristan. Nijansa 02 meni je tamam, al treba dosta blendanja da bih se dobio onaj uredni izgled konturisanja. Highlighter je po meni malo previs vidljivih sljokica a malo shine..meni je uvijek mali shine-a, a ne volim sljokice..cudno al je tako :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš interesantno :) jeste malo shine-a al ja ne primjetim šljokice možda zato što ga baš minimalno koristim. A četkica jeste gruba i linja se kao i većina četkica koje dođu uz proizvod suvišna obzirom da ne može odraditi posao.

      Izbriši
    2. Što se tiče blendanja, moja prijateljica koristi isti kao ja i stvarno se muči ne može da postigne uredan izgleda dok ja nemam tih problema :-)

      Izbriši
  2. Odavno mjerkam ovaj proizvod,i negdje sam pročitala negativnu recenziju pa sam odustala od razmišljanja da kupim isti,no evo sad opet kontam da isprobam,fina recenzija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :-) mislim da je stvar tehnike nanošenja I blendanja, neko jednostavno ne zna nanijeti kontur ispravno, obrati pažnju na testere. Obzirom na cijenu mislim da vrijedi

      Izbriši
  3. Nemam ni jedan proizvod za konturisanje, al ovaj mi se čini super :)
    Ps: prva slika ti je odlična :**

    pogledaj moj blog: http://raj-sminke.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na komentaru :-) trudim se koliko mogu oko fotografija, obzirom da fotografišem mobitelom.

      Izbriši
  4. Jako lijepe fotografije, recenzija odlicna. Sve pohvale..

    OdgovoriIzbriši