utorak, 26. srpnja 2016.

Delia Cameleo Keratin Hair maska za kosu


Maske za kosu su pomalo moja opsesija, volim da isprobavam nove. Jednostavno, maske se brzo troše i čak i ako mi neka ne odgovara znam da će u najmanju ruku olakšati raščešljavanje, a i mogu ih iskoristiti u DIY maskama.

Delia kozmetiku možete pronaći cm marketima, ja sam dosada isprobala samo sjene i masku o kojoj vam pišem. Radi se o keratinskoj, odnosno proteinskoj maski za kosu. U pravilu proteinske maske se koriste za kosu koja je tretirana blanšom, farbom i potrebna joj je dodatna njega. Proteinske maske se koriste rijeđe od hidratantnih i ne drže se predugo na kosi jer je mogu ukrutiti.


Kada sam radila keratinsko ispravljanje kose shvatila sam važnost keratina kao jednog od osnovnih proteina u kosi i počela sam redovno koristiti keratinske maske.


Cameleo Keratin maska je kako je navedeno namijenjena oštećenoj kosi, na pakovanju je navedeno da se koristi nakon šamponiranja na vlažnoj kosi i potrebno je ostaviti da djeluje 1-3 minute dva puta sedmično.

Ambalaža je klasična plastična posuda u kojoj se nalazi 200ml proizvoda. Naročito mi se sviđa dodatni poklopac koji možete vidjeti na fotografiji.

Maska je gušća, jako lijepo se nanosi i zaista nije potrebna velika količina proizvoda ali to naravno zavisi od dužine vaše kose.


Miris je lijep, nije napadan pomalo frizerski ono što je važno da se zadržava na kosi do sljedećeg pranja. Ja sam jako osjetljiva na mirise i znalo mi se desiti da od mirisa proizvoda za kosu dobijem migrenu. Iako se miris ove maske zadržava, nije napadan i nikada mi nije izazvao probleme.

Sada ono najvažnije, na mojoj kosi ova maska zaista djeluje. Moja kosa je godinama farbana, redovno je feniram a često i ispravljam i uvijam peglom za kosu. Ove godine sam joj se dodatno posvetila, da ne bi bilo kao prije nekoliko godina kada sam se morala ošišati na bob.

Kosa je mekana, lako se rasčešljava i oblikuje. Redovnom upotrebom sam postigla ono što nisam mogla godinama a to je da kosu mogu samo osušiti bez feniranja četkom a da ne izgledam kao rasčupano, naelektrisano čudovište. Znate na šta mislim sigurno ;) sada se kosa bez feniranja slaže, mekana je na dodir i ako želim smooth straight look samo dodatno pređem malo peglom.


Vjerujte, godinama nisam izašla van kuće da mi kosa nije bila isfenirana ili ispeglana, a sada to mogu pogotovo na ovim vrućinama kada mi se ne da četkom fenirati ili peglati kosu.

Uz pomoć ove maske i njenim kombinovanjem sa hidratantnim maskama kosa se preporodila. I dalje to nije idealna kosa, suha je i izmučenama godinama farbanja ali je situacija znatno bolja.

Nakon tri potrošena pakovanja Delia Keratin Hair maska, od srca vam je mogu preporučiti.


Koje su vama najdraže maske i trikovi za zdravu sjajnu kosu?

4 komentara:

  1. Moram priznati da nisam do sada čula za ovu masku, ali jako volim isprobavati nove tako da ću ovu sigurno potražiti :) Moja omiljena maska je Garnierova sa avokadom i shea maslacem.
    Iva

    OdgovoriIzbriši
  2. Divan post !
    Odlične slike <3
    Pogledaj moj blog : http://herecomesajla.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
  3. Garnierova je odlicna i meni, a ovu probaj svakako :-)

    OdgovoriIzbriši