ponedjeljak, 3. studenoga 2014.

Flormar Mat Touch Foundation



Flormar Mat Touch puder je za mene bio otkriće među puderima. Gotovo nikad ne kupim puder bez da pročitam barem nekoliko recenzija o njemu, ali ovaj put je bilo drugačije. Spadam u one vječne foundation searcher-e, uvijek mislim da postoji bolje. Imam prilično svijetao ten, a znate koliko je teško pronaći pravu nijansu; obično se najsvijetlije nijanse ne uvoze, a i kada ih uvezu ili su izraženog rozog podtona ili jednostavno to nije to.

Mat Touch sam uzela prvo zbog izbora nijansi, yeah dvije svijetle nijanse i još jedna porculanska nijansa; moja je u toku ljetnih mjeseci bila M306 Pastelle, a kako je hladnije vrijeme razmišljam da isprobam i 308 (samo tražim izgovor da uđem u Flormar). Naravno, osvojilo me i ovo Mat u nazivu, imam mješovitu kožu i jednostavno volim mat izgled.

Cijena nevjerovatna, zaista je povoljan, u Flormar shopu u SCC u Sarajevu iznosi 16 KM a vrlo često na akciji 12 KM, a u Galant shopu u Kiseljaku 10 KM.



Pakovanje je elegantna mat staklena bočica, sa 30 ml proizvoda i preporučeno ga je upotrijebiti u roku od 12 mjeseci nakon otvaranja. Pumpica i čep su crne boje i nema problema sa doziranjem. Potrebno ga je dobro protresti prije upotrebe, ako preskočite ovaj korak može se desiti da pumpica ne izbaci odmah prozvod. Na dnu bočice će te pronaći broj nijanse, ali sam broj puno više znači uz naziv nijanse koji se nalazi na providnoj naljepnici na čepu i plus možete biti sigurni da niko nije otvarao proizvod.



Flormar kaže: „Obogaćen vitaminom E i pantenolom, hidratizira, štiti kožu, čini je mekanom, a istovremeno daje prirodan izgled“.

Tekstura mu je srednje gusta, veoma jednostavno se blenda i može se nadograđivati. Što se tiče prekrivanja zaista je dobro, ja uopšte nemam potrebu da ga nadograđujem. Nanosila sam ga na razne načine, prstima, spužvicom, ravnim kistom, bockalicom i svi su dobri; ali moj izbor je Flormar bockalica.


Na koži nije težak i da kao što kažu čini je mekanom, ali što se tiče prirodnog izgleda ruku na srcu odmah po nanošenju nećete imati full prirodan izgled, ali nećete ni izgledati kao da ste nanijele masku na lice. Bez obzira što je matirajući puder daje neku blistavost koži i licu tako da bez kompaktnog pudera izgleda skroz lijepo.


Obzirom da ga koristim duže od 6 mjeseci, vidjela sam kako se ponaša u raznim situacijama. Uvijek ga koristim sa kompaktnim puderom na t-zoni kada znam da me čeka puno aktivnosti, i nikad nisam imala problema. Poslije radnog vremena, gužve u prevozu, promjena u temperaturi, nikad nisam dočekala haos na licu puder je uvijek na svom mjestu, naravno malo prosijavanja se pojavi ali ništa alarmantno. Također nije isticao suhe dijelove na obrazima.

Nijanse možete pogledati ovdje.

Sve u svemu ja sam jako zadovoljna, kao što vidite već imam zalihe J

Hvala na čitanju !

Broj komentara: 12:

  1. čula sam od prijateljice da je oduševljena ovim puderom, a ja se ne smijem usuditi da probam. strah me da mi nece valjati kao sto nisu valjali soft touch i perfect coverage. i nikako mi se miris njihovih pudera ne svidja. moram bas probati kad odem, valja mi se snalaziti medju njihovim nijansama :D


    ( vidim da si iz bih pa javi nam se na BIH beauty blogs grupu na fb, da ti dijelimo postove, imas ih vec desetak)

    OdgovoriIzbriši
  2. ja nisam probala njihove druge pudere tako da ti ne mogu uporediti. prije svega sto mi ovaj tako odgovara. mislim da se za ovu cijenu isplati probati. sto se tice nijansi jeste konfuzno s brojevima 304 je cista bas svijetla porcelain, onda se naglo preskace na 306 i 308 koje su tako blizu (samo podton) a ostale nisam gledala. see you na fb :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. ja uvijek imam problem naći nijansu pudera, skoro svaki mi bude pretaman, šta ću kad sam ka duh :D ovaj dobro zvuči, baš ću ga potražiti

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako pogledaj testere ovog pudera, meni su 306 I 308 ublizu; ali sam zakljucila da mi je 308 bolja nijansa a I ima jos svjetlija porcelain :-)

      Izbriši
  4. Planiram poruciti ovaj puder pa se dvoumim oko nijansi. Mozes li mi reci kojeg su podtona 308 i 306 ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. M308 je mrvicu svjetliji I neutralnog podtona, a M306 je zutog podtona :-)

      Izbriši
    2. M308 je mrvicu svjetliji I neutralnog podtona, a M306 je zutog podtona :-)

      Izbriši
  5. Sutra ću ga kupim! :DDDDDDDDD 308 pala! XDDDDD

    OdgovoriIzbriši
  6. Molim Vas...mozete li mi reci koja je razlika izmedju ovih bez nijansi: 301(soft beige), 303(classic beige), 313(medium beige), 314(light beige)...pretpostavljam da su u pitanju razliciti podtonovi, ali ne kuzim koji su koji...

    OdgovoriIzbriši