četvrtak, 8. listopada 2015.

Balea maska za kosu vanilija bademovo ulje


Maska s ekstraktom vanilije i bademovim uljem za koju je navedeno da intenzivno obnavlja oštećenu i iscrpljenu kosu te joj vraća sjaj; malo optimistično ali srećom navikli smo da s rezervom uzimamo obećanja proizvođača. Ambalaža djeluje manja nego kod većine drogerijskih maski, a samim tim je nekako i dosta slađa ipak sadrži 200 ml što je neki standard. Mogla bi se i oprostiti i manja količina obzirom na cijenu od 3,50 KM. Kada se tek pojavila ova linija za kosu sa vanilijom i bademovim uljem cijena joj je bila 3,90 KM tu sam razliku primijetila pri ponovnoj kupovini i nije se radilo akcijskoj cijeni.



Miris je divan vanilija u punom svom sjaju, nekada usput otvorim masku samo da je pomirišem. Odmah da napomenem taj divni miris se ne zadržava ni sekunde na kosu odmah nestaje po ispiranju.

Maska nije gusta, rijeđa je od većine čak i regeneratora  zato se lako utrljava i raspoređuje po kosi. Navedeno je da se nakon 2-3 minute ispire ja sam je koristila tako i da je držim preko sat vremena. Obično kada masku držim duže i efekat bude bolji ali sa ovom to nije bio slučaj. Efekat isti: kosa je hidrirana, mekana i rasčešljava se bez problema. Moram napomenuti da kose ne bude premekana što i ne volim jer mi to otežava kasnije oblikovanje nego baš po mjeri. Dlaka je zaglađena, kosa se ne mrsi i lijepo slaže prilikom feniranja. Ne bih rekla da obnavlja već da daje trenutni efekat tako da bih ono intenzivno sa ambalaže zanemarila.



Jednostavno hidrira i omekšava kosu na nivou nekih boljih regeneratora. Ukoliko vaša kosa nije izrazito suha ili kao ja volite da rotirate maske za kosu možda je ova dobar izbor za vas.

Nema komentara:

Objavi komentar