ponedjeljak, 1. veljače 2016.

Flormar Mat Touch vs Manhattan Powder Mat


Mat izgled kože je želja mnogih djevojaka, bez obzira na nove trendove u šminkanju sve mi sa masnom kožom ili t-zonom ne želimo da se sjajimo nego mat, mat i samo mat. Zato nas  svako mat u nazivu proizvoda jako privlači.

Jedan od prvih postova koji sam objavila je bio o puderu MatTouch. Sve što sam napisala i dalje stoji, to je ujedno i jedan od najčitanijih postova na blogu. Ne poznajem nikoga ko pored mene koristi ovaj puder i dijeli oduševljenje ali to i jeste divna stvar ne odgovaraju nam iste stvari zato smo stalno u potrazi.

Danas ću ga uporediti sa još jednim mat puderom slavnim Manhattan Powder Mat. Ne znam zašto ga ranije nisam probala, jednostavno ne koristim previše Manhattan proizvoda a možda me i ambalaža nije privlačila. Nedavno su počele ponovo da se pojavljuju recenzije ovog pudera tako da sam se zainteresovala, a i bio je na akciji iako i  regularna cijena mu je više nego povoljna.

Za početak o ambalaži: Flormar dolazi u matiranoj staklenoj bočici s pumpicom, dok je Manhattan u crnoj tubici koja se brzo prlja ali i tubice imaju prednost pogotovo kada puder nosimo sa sobom u torbi. Ambalaža je različita i zbog teksture, Flormarov Mat Touch je tečni puder i može se lijepo dozirati pumpicom dok Powder Mat ima nekako polupjenastu teksturu i podsjeća na mousse pudere koji dolaze u teglicama.

Meni lično je draže nanositi tečne pudere, bolje i brže se blendaju. Mousse teksturu nikad nisam zavoljela ali Manhattan iako zahtjeva malo duže nanošenje i blendanje nije problematičan kada pronađete odgovarajući kist.

Odmah po nanošenju Flormar Mat Touch nije potpuno mat ima nekog zdravog sjaja koji je dosta prirodan, ako zanemarimo njegovo jako prekrivanje koje je odlična prednost zbog takvog prekrivanja teško je očekivati prirodan izgled. Ja ga uvijek dodatno matiram puderom u kamenu i onda sam full mat.


Kod Manhattana je malo drugačija priča, čim ga nanesete osim što će gotovo sve prekriti lice je matirano u potpunosti. Toliko mat izgled odmah zahtjeva da nanesete ostatak šminke da svom licu vratiti živost.

Najvažnije pitanje za kraj: trajnost?
Flormar će u nekoj mjeri početi da prosijava nakon nekih 4-5 sati, ja nosim sa sobom papiriće za matiranje i puder u kamenu tako da mi to nije neki problem.

Manhattan priznajem traje znatno duže do nekih 8 sati po mojoj procjeni.


Kada bih morala izabrati jedan ne bih se mogla odlučiti, jer ne moram zar ne? Kada znam da neću dugo biti vani i treba mi neki prirodniji izgled biram Flormar, kada znam da ću se zadržati preko 8 sati i želim biti sigurna da t-zona neće biti masna biram Manhattan.

Dva pudera vrijedna pažnje, kakva su vaša iskustva?

Broj komentara: 7:

  1. Nemam masnu kožu pa i ne težim ka mat puderima, al primjetila sam da se ovaj Manhattan dosta kupuje i dosta ga hvale :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti si sretnica, a hvale ga s razlogom jedan je od rijetkih pudera koji zaista matiraju :-)

      Izbriši
  2. Ja imam masnu kožu lica, i koristila sam Manhatan al mi je tezak na licu, a o Flormar puderu cula sam dosta dobrih stvari i o Farmasi mat puderu takođe..trenutno koristim Essence mousse mat puder u pjeni i pred kraj mi je, tako da moram da kupim neki novi, a necu essence jer nema bas dobru pokrivenost al za dana je odlican. Cim sam vidjela ovaj post bila sam odusevljena, eh reko sta god si ti odlucila kupit cu, medjutim ni ti se nisi mogla odlucit...zenske mukice :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako si koristila Manhattan onda je vrijeme da probaš Flormar, lakši je I prirodniji na licu :-)

      Izbriši
    2. Ako si koristila Manhattan onda je vrijeme da probaš Flormar, lakši je I prirodniji na licu :-)

      Izbriši
  3. Nisam probala nijedan ali namjeravam kupiti Flormar :)

    OdgovoriIzbriši