srijeda, 23. ožujka 2016.

Obrve Arabian by Me Lissa – Moje iskustvo

Danas vam pišem o obrvama i mom iskustvu sa arabian metodom by Me Lissa.

Moja priča o obrvama je slična mnogima, u srednjoj školi sam sama počupala obrva previše naravno i to je to. Više nikad nisu izrasle i ja nisam imala nikakvu potrebu da ih oblikujem, jednostavno zato što nije bilo šta da se oblikuje samo dvije tužne linije sa debljim početkom. Strašno, znam. Zato sam imala svu opremu, sjene, olovke, gelove, kistove i ostalo i iscrtavala ih.



Djevojke iz Sarajeva, a i mnogo šire su vjerovatno čule za slavnu Melisu i njen salon Obrve Arabian by Me Lissa. Melisa je kao i mnoge oblikovala obrve u kozmetičkom salonu, ali nije bile zadovoljna jer su bile pretanke i odlučila je da poduzme nešto. Tri godine je provela istraživajući i osmislila serum za oporavak i rast obrva. Posljednjih šest mjeseci usrećuje brojne djevojke oblikujući i oporavljajući njihove obrve. Moram napomenuti da je serum koji Melisa koristi njen izum i zaštićen patent.

Obzirom da se termin u salonu čeka najmanje dva mjeseca ja sam mudro otišla s prijateljicom na njen termin i vidjela njen rad na djelu. Odmah sam zakazala termine za narednih šest mjeseci i sada ću vam pokazati rezultate nakon samo dva termina.

Proces izgleda ovako, salon je prava mala ordinacija i sve je veoma čisto, dezinficirano i girly uređeno. U udobnu fotelju se smjestite, Melisa upali onu lampu kako kod stomatologa i proces počinje. Kako je Melisa zubni tehničar, sve ima nekako dodatnu dozu higijene i ona sve vrijeme koristi hirušku masku. Nakon oblikovanja i čupanja obrva, Melisa nanosi svoj serum za rast zajedno sa farbom i iscrtava željeni oblik obrva. Serum djeluje nekih pola sata i slijedi njegovo uklanjanje kao i dodatne korekcije.




Nakon toga možete da uživate do narednog termina za nekih mjesec dana. Preporuka je da u narednim danima ne čistite predio obrva agresivnim sredstvima da se serum dobro upije kao i da bi farba duže trajala.

Poslije dva termina, moje obrve imaju apsolutno drugačiji oblik. Ono što je najvažnije a ne možete dobro vidjeti na fotografijama jeste da su mi nove dlačice počele rasti. Tanke, svijetle dlačice su se pojavile gdje ih godinama nije bilo, tako da se mogu nadati i debljim obrvama iako sam i ovako zadovoljna.



Predlažem da na facebook profilu Obrve Arabian by Me Lissapregledate fotografije i ostanete zapanjeni rezultatima.


Kako imam još termina, planiram u budućnosti doraditi ovaj post novim fotografijama.
Salon se nalazi u Hrasnom na adresi Antuna Branka Šimića 6, a termini se zakazuju na broj 060 34 98 203. Cijena oblikovanja i arabian metode iznosi 15 KM.


Pišite mi vaše mišljenje i kako vi oblikujete svoje obrve?

4 komentara:

  1. Ja svoje čupam i to je sve :-) I onda ih crtam :-))))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Crtanje je zakon :-) ja nisam imala potrebu da ih čupam jer nisu rasle, sad ih više I ne crtam :-D

      Izbriši
  2. Melisa je zakon, steta sto nisam u Sarajevu pa mi onda tesko da se narucim :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mozda bude prilike kad budes dolazila :-) ili maksuz dođi ;-)

      Izbriši