petak, 23. siječnja 2015.

Liebster blog award


Liebster  Blog Award
Mislim da je do sada jasno da Liebster blog award tag ponovo zavladao blogosferom. Meni je baš lijepo tako ponekad pročitati neke nove činjenice o blogerkama koje redovno čitam. Mene je taggovala Ana, thank you Ana :)
Pravila neću ponavljati jer mislim da su dovoljno poznata.

1.Kada ste otvorile blog?
Prvi post sam objavila 22. Septembra 2014. Tako da je to zvaničan datum početka i polako idemo naprijed; iako je ideja postojala dugo i onda sam rekla sad ili nikad.

2.Da li razmišljate da krenete da snimate i za You Tube, i zašto ne ili zašto da?
Trenutno ne razmišljam. Pisanje mi je sasvim dovoljno, a i znam da je snimanje i editovanje videa zaista zahtjevan posao. Isto tako ne bih da se toliko izlažem javnosti zbog posla, dovoljno pričam za katedrom:)

3.Kako je vaš blog dobio ime?                      
O nazivu bloga sam pisala u postu About me. Kroki (qroquis) je naziv za brzi crtež, skicu živog modela. To ime mi se učinilo prikladnim iako znamo koliko je teško smisliti dobro ime.

4.Imate li kućnog ljubimca i recite nam nešto o njemu/njoj?
Trenutno nemam kućnog ljubimca. U djetinstvu sam imala kanarince (jedan je preživio i rat, imam toliko uspomena i postanem emocionalna kad ga se sjetim ili gledam fotografije), a kasnije vodene kornjače Sid and Nancy:)

5.Verujete li u sudbinu?
To je već kompleksnije pitanje. Vjerujem da su neke stvari određene usudom, ali i ne da se samo treba prepustiti i govoriti ma takva mi sudbina. Toliko toga zavisi i od naših odluka i shvatanja onoga što nam se dešava. Imala sam nevjerovatne situacije u životu za koje mogu samo reći to je sudbina i koje su imale veliki uticaj.

6.Čime se bavite u živoru (struka, šta studirate, u koju školu idete... zavisno u kojoj ste grupi) i kakvi su vam dalji planovi?
Završila sam Akademiju likovnih umjetnosti, zvanje koje sam dobila diplomom je akademski grafičar koje btw ne postoji u registru zanimanja i tete na birou nisu nikad čule za njega. Nakon položenog stručnog ispita predstavljam se kao profesor likovne kulture jer je lakše ljudima procesuirati. Dalji planovi? Želja mi je potpisati pravi ugovor, ovaj trenutni krug u kojem se vrtim od biroa, konkursa, ugovora i nazad me iscrpljuje i drži u konstatnoj neizvjesnosti.

7.Kada bi mogli da do kraja života koristite samo 3 kozmetička proizvoda, šta bi to bilo?
Prvo što mi pada na pamet je puder, jednostavno sam opsjednuta i volim kako mi koža izgleda better. Zatim maska za kosu i krema za ruke.

8.Idete li redovno kod ginekologa i da li ste svesni važnosti odlaska na pregled? Da li uopšte vodite računa o zdravlju?
Nažalost u mojoj porodici postoji dosta ženskih oboljenja tako da sam svjesna važnosti odlazaka na pregled i činjenice da ni redovni pregledi ne znače nužno dobar ishod. O zdravlju sam počela ozbiljno voditi računa prije pet godina, kada mi je dijagnosticirana autoimuna bolest to je bilo life changing.

9.Koje blogerke ste krenule prve da pratite?
Ubjedljivo prva blogerka koju sam počela pratiti sa naših prostora je Make up Arena i to ne preko onih follow buttona već bih svaki dan ukucala web adress.

10.Najbolji make up saveti, po vama?
Najbolji make up savjet je onaj na kojem su nam insistirali u školi šminkanja a znači tako puno, glasi: blendanje, blendanje i samo blendanje. Mislim da nije potrebno dodatno objašnjenje.

Sad vidim da sam se baš raspisala.

Moja pitanja za tagovanje blogerke glase:
1. Koji je vaš number one parfem?
2. Da li vaša okolina, prijateljice razumiju vašu opsesiju kozmetikom? Ja znam da moji ne razumiju:)
3. Koja je pjesma obilježila određeni period vašeg života ili događaj, tako da kad god je čujete sjetiti se?
4. Za koju knjigu smatrate da bi je svi trebali pročitati?
5. Postoji li neka celebrity osoba, za koju vam uporno govore da ličite?
6. Kada biste trebali izabrati period i mjesto rođenja, koji bi to period u historiji bio?
7. Kako reagujete na neprijatne situacije, uvrede i sl. burno ili mirno?
8. Za koji period vašeg života smatrate da je bio najsretniji i zašto?
9. Ko po vama uvijek ima besprijekoran i prikladan make up?
10. Koja izreka je vaš moto?


Po pravilima bi trebalo tagovati nove blogove, međutim kako je već dosta blogerki uradilo ovaj tag, ja ću tagovati sljedeće:)


Nadam se da ćete pronaći vremena da odgovorite na pitanja, isčekujem ih :)

Broj komentara: 9:

  1. Ja bih ovdje odgovorila jer sam nekad ranije imala post ovog tipa :)) valjda je ok...
    1. Chanel Chance Eau tendre
    2. Nadam se da razumiju hehe barem se obraduju kad dobiju moj visak sminke pa ako nista onda zbog toga :D
    3.Pa ima ih nekoliko, jedna me podsjeca na neke ekskurzije, druga na zaruke, treca na onako neke zezancije sa drustvom... ima ih vise :))
    4. Trenutno mi na pamet pada samo Hiljadu cudesnih sunaca, lijepa je knjiga i ako nista nakon sto je procitaju, shvatit ce koliko im zapravo nije tesko u zivotu kao nekima.
    5. Nein :D
    6. Ne znam, mozda vise postoji mjesto nego period. Negdje gdje je uredjeniji sistem, gdje se opustenije zivi, i gdje se vise vremena provodi u nekim vanjskim aktivnostima nego za kompjuterom i uz mobitel. Ja se vec hvatam kako to previse radim pa mi smeta a nikako da se okanim interneta :/
    7. Zavisi od koga je ali vecinom mirno, eh sad da li je mirno-tuzno ili mirno-nisi vrijedan mog odgovora.... zavisi od situacije :D
    8. Vjerovatno osnovna skola jer nisam morala puno da razmisljam a skoro svaki dan sam se druzila s jos 30-ro djece iz razreda, plus trenirala sam odbojku, isla na sekcije.. nekako mi je vrijeme bilo lijepo ispunjeno a bilo je bezbrizno :)
    9. Vecina Victoria's secret modela, jer im dnevni look podrazumijeva skoro nimalo sminke a i kad su na crvenom tepihu nikad nije prenapadno kao npr Kim K. Znam da je pomama za njom ali meni je malo too much uvijek :/
    10. Sve prodje... i dobro i lose, pokusavam se pridrzavati toga cisto kako bih manje brinula kada naidje stresna situacija. Nekad uspijem a nekad ne ali valjda idem u dobrom pravcu :)

    Hvala ti na tagu, uzivala sam odgovarajuci na pitanja <3

    OdgovoriIzbriši
  2. Apsolutno te razumem za br. 6, delimo sličnu boljku. Što se tiče broja 10, podržavam kao najbolji savet, samo vidim jako mali procenat devojaka koje se šminkaju da se drže toga.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Razumijemo se :-) nadam se da stizu bolji dani sto se tice I 6. I 10 :-D

      Izbriši
  3. 1. Lancome La Vie Est Belle
    2. Mislim da se svi trude da shvate ali im ne uspijeva. :P
    3. Rainmaker (Iron Maiden) je pjesma koja me uvijek podsjeti na početak veze sa mojim dragim. :))
    4. Tajna od Rhonde Byrne.
    5. Nope :D
    6. Ne bih putovala vremenskom mašinom, a najradije bih odselila u Veliku Britaniju. :D
    7. Po prirodi sam osoba koja ima čelične živce tako da obično uopšte ne reagujem na uvrede ili ignorišem cijelu situaciju. Ipak, imam gadnu narav kada neko pređe granicu. :D
    8. Trenutno sam najsretnija. Vrijeme mi je ispunjeno i okružena sam osobama koje volim. Idilu jedino narušavaju obaveze na fakultetu, ali i to će se ubrzo riješiti. :)
    9. Teško pitanje, ali moj favorit je Desi Perkins koja je jedna od mojih omiljenih youtubera. :)
    10. "Feed your head" jer znanje nam niko ne može oduzeti. :D

    Hvala ti na tagu. :)) :*

    OdgovoriIzbriši